Pastane usulü mahlepli tuzlu kurabiyenin tarifi nedir?
Mahlebin aromatik dokusu ve tereyağının zengin lezzetiyle buluşan bu tuzlu kurabiye, pastane kalitesinde ev yapımı bir lezzet sunuyor. Yoğurtlu yapısıyla yumuşacık iç dokusu olan kurabiyeler, çay saatlerinizi şenlendirecek nefis bir alternatif oluşturuyor.
Pastane Usulü Mahlepli Tuzlu Kurabiye TarifiMalzemeler:
Üzeri İçin:
Yapılışı:1. Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 2. Kabartma tozu, mahlep ve tuzu ekleyip karıştırın. 3. Azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Un miktarını kontrollü ekleyin, hamurunuz çok sert olmasın. 4. Hazır olan hamurunuzu streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 5. Dinlenen hamuru tezgaha alıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. 6. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 7. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve isterseniz çörek otu veya susam serpin. 8. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, üzeri altın rengi alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 9. Fırından çıkardıktan sonra bir süre tepside soğumasını bekleyip servis yapın. Püf Noktaları:
|
.webp)









