Mozaik pastası yapmanın en pratik yolu nedir?

Kolayca hazırlanan ve buzdolabında dinlendikçe lezzeti yoğunlaşan bir klasik: Mozaik pasta. Kakaolu sosla harmanlanan bisküvilerin çıtır dokusu, ceviz veya fındıkla zenginleşen bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden pratik bir tatlı alternatifi sunuyor.

20 Kasım 2025

Mozaik Pasta: En Pratik ve Lezzetli Tarifi


Mozaik pasta, hem yapımı kolay hem de buzdolabında bekledikçe lezzeti artan bir tatlıdır. İşte en pratik mozaik pasta tarifi:

Malzemeler:

  • 300 gram petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Bisküvileri bir poşete koyup, üzerlerine bastırarak kırın (çok ufak parçalar halinde olmasın)
  • Tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın
  • Hazırladığınız sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Soğuyan sosu kırılmış bisküvilerle birleştirin
  • İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyin
  • Karışımı yağlı kağıt serili bir kalıba dökün
  • Elinizle veya bir kaşıkla iyice sıkıştırın
  • Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin
  • Dilimleyip servis yapın

Pratik İpuçları:


  • Bisküvileri çok küçük parçalar haline getirmeyin, mozaik görüntüsü için farklı boyutlarda olmalılar
  • Sosun soğumasını beklemezseniz bisküviler eriyebilir
  • Buzdolabında ne kadar uzun bekletirseniz o kadar lezzetli olur
  • Üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz

Bu pratik tarifle, sadece 15 dakikada hazırlayıp buzdolabına koyabileceğiniz nefis bir mozaik pastanız olacak!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;