Frambuazlı bisküvili pastanın tarifi nedir?
Taze frambuazların enfes aromasıyla hazırlanan bu pratik pasta, bisküvili tabanı ve kremalı dokusuyla yaz günleri için ideal bir tatlı alternatifi sunuyor. Sadece birkaç basit malzeme ve buzdolabında dinlendirme süresiyle misafirlerinizi şaşırtacak bir lezzet hazırlamak mümkün.
Frambuazlı Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 1 kase taze veya dondurulmuş frambuaz (ahududu)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krem şanti
Yapılışı:
- Krem şantiyi, paketindeki talimata göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Bir kasede süt, toz şeker ve vanilyayı karıştırın.
- Bisküvileri bu karışıma batırarak pasta tabanına dizin.
- Kremayı mikserle çırparak katılaşana kadar kabartın.
- Hazırladığınız krem şantiyi ve kremayı birleştirip, bisküvilerin üzerine yayın.
- Frambuazları üzerine dizin ve pudra şekeri serpin.
- Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Not:
- Frambuazları püre haline getirip krema ile karıştırarak daha yoğun bir lezzet elde edebilirsiniz.
|