Cahide sultan çikolatalı pastanın tarifi nedir?
Damakları şenlendiren bir lezzet şöleni: Cahide Sultan'ın enfes çikolatalı pastası! Kakaolu keki, kremalı dokusu ve çikolata sosuyla buluşan bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Pratik malzemelerle hazırlanan bu pasta, misafirlerinizi hayran bırakacak.
Cahide Sultan Çikolatalı Pasta Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
Üzeri İçin:
- Çikolata sosu veya eritilmiş bitter çikolata
- Dövülmüş fındık veya antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin
- Keki soğumaya bırakın
Krema Hazırlığı:
- Tüm krema malzemelerini (krema hariç) tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın
- Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
- Ocaktan alıp tereyağını ekleyin
- Ilıdıktan sonra krema ile çırpın
Montaj:
- Soğuyan keki ikiye bölün
- Alt tabana kremadan sürün
- Üst katı kapatıp tüm pastayı kremayla kaplayın
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce çikolata sosu ve dövülmüş fındıkla süsleyin
Not: Pastayı en az bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Dilerseniz üzerini çilek veya muz gibi meyvelerle de süsleyebilirsiniz.
|